17 авг. 2008 г., 22:31

Тишината в теб 

  Поэзия » Другая
1188 0 9
Мълчиш.
И гледаш ме незнаен.
Изгубил себе си във мен.

Усмихваш се.
Наивен и нехаен.
Погребваш нощ във своя ден.

И бягаш.
От горчиви истини.
Затворил на инат очите си.
Нима си мислиш, че ще се спасиш
от смъртоностните житейски изстрели?

Мълчиш.
И гледаш, но дали ме виждаш?
Спокоен, приютен във своя свят.
Дали ще оживееш нейде? Някога?
Дали ще бъдеш някой пак?

Говориш.
Ала не те слушам.
Къде си? И какво си?
Аз не те познавам.
Говориш ми.
Дори не виждаш,
че сенките ми в спомен избледняват.

Говориш.
Замълчи.
Аз искам твойта тишина да чуя.

© Яна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??