13 нояб. 2013 г., 22:33

Тогава, когато... 

  Поэзия » Философская
419 0 2

Тогава, когато животът

нокти забие свирепо

в крехкия свят изграден

и той се разпадне нелепо…

Тогава, когато внезапно

в миг, дори не и за ден,

искрата угасва в сърцето

и се усещаш без смисъл роден…

Тогава, когато е празно

там дето бил си дарен

с  утрото вчерашно цветно

останало в  тъжен рефрен…

 

Тогава…

 

Не пропадай и ти във руините!

Не проклинай съдбата си морно!

И не създавай ад от сълзите!

А присмей се на отломките гордо.

С усмивка скръбта заслепи,

тя жестоко ни учи навярно,

но там, дето животът руши,

разчиства за нещо безкрайно.

© Мартина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??