9 окт. 2006 г., 15:36

Топлина 

  Поэзия
781 0 16
Топлина

В най-тъмния ъгъл на стаята
ще оживеят слънца –
хризантеми,
огромни,
с меки ресници...
Събирали цяло лято живот
и полека напъпили
избухват сега –
когато слънце не стига,
когато очите ни по-слабо блестят,
когато отчаяно търсим надежди...
Ухаят на сняг, но са топли,
цветовете преливат,
меланхолия и свежест в едно.
Ще имам букети до пролет,
когато уханните фрезии
целунат прозореца...
И сред всичките тези букети,
една хризантема
винаги ще наричам за теб,
отсега избирам и име -
Доверие.

© Доли Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??