22 июн. 2010 г., 12:51

Тополите 

  Поэзия » Другая
360 0 2

Тополите запалиха зелените си свещи

и сведоха молитвено глави.

Очакваха несбъднати, непомечтани срещи

с внезапен дъжд и ласкави треви.

 

Тополите  шушукаха и шепнеха си нещо

красиво, тайно пазено преди.

Целувките на Лятото и Слънцето горещо

ухаеха по техните гърди.

 

Тополите - девици във редици наредени,

очакваха последния жених -

тъй както аз очаквам тебе, ти очакваш мене

като далечен, недовършен стих.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??