Jun 22, 2010, 12:51 PM

Тополите 

  Poetry » Other
359 0 2

Тополите запалиха зелените си свещи

и сведоха молитвено глави.

Очакваха несбъднати, непомечтани срещи

с внезапен дъжд и ласкави треви.

 

Тополите  шушукаха и шепнеха си нещо

красиво, тайно пазено преди.

Целувките на Лятото и Слънцето горещо

ухаеха по техните гърди.

 

Тополите - девици във редици наредени,

очакваха последния жених -

тъй както аз очаквам тебе, ти очакваш мене

като далечен, недовършен стих.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??