28 февр. 2024 г., 17:06  

Топъл стих 

  Поэзия » Пейзажная
184 4 8

На стрък зелен три капчици тежат,
светът по-хубав в тях е, озарен е,
врабците – уморени от летене,
под стряхата притихват. Благодат.

Кокичетата – само спомен бял
за онзи сняг. И плахи минзухари –
предчувствие, че март ще ги попари
и шарен щъркел – рано долетял.

Ветрец навън, като милувка тих,
и луднал сок в пробудени дървета,
навред зеленоока пролет шета
поляга нощем в топлия ми стих...

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??