Две сърца - една душа.
Две съдби - една мечта.
Две сълзи - една тъга.
Две искри - една звезда.
Истина, лъжа,
щастие, тъга,
рискове, борба -
това ли е любовта?
Ако отговорът е Да,
питам защо точно това,
вместо усмивки и целувки,
прегръдки и цветя?
Защото както е в живота,
така е и в любовта,
както след радостта идва тъгата,
така и след деня идва нощта.
И обратно - след нощта
изгрява пак денят,
и след жестоката борба
да съществува продължава любовта.
© Николай Йотов Все права защищены