11.03.2012 г., 14:13 ч.

Това ли е любовта 

  Поезия » Любовна
436 0 0

Две сърца - една душа.

Две съдби - една мечта.

Две сълзи - една тъга.

Две искри - една звезда.

 

Истина, лъжа,

щастие, тъга,

рискове, борба -

това ли е любовта?

 

Ако отговорът е Да,

питам защо точно това,

вместо усмивки и целувки,

прегръдки и цветя?

 

Защото както е в живота,

така е и в любовта,

както след радостта идва тъгата,

така и след деня идва нощта.

 

И обратно - след нощта

изгрява пак денят,

и след жестоката борба

да съществува продължава любовта.

 

© Николай Йотов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??