19 янв. 2013 г., 23:35  

Трепетът на птица 

  Поэзия » Любовная
453 0 1

Изоставена в нощта,

тя не иска да заспи.

Обкръжена през деня,

но не искаше да полети.

 

Птицата-самотник,

така наричаха я те,

но не знаеха какъв трепет

се крие в нейното сърце.

 

Че тя копнееше за някого,

за свойта нощ и своя ден,

че тя не искаше да вижда другиго

и нейният свят от един беше озарен.

 

Но той бе тъй далече,

надаваща в нощта му своя ек,

тя беше просто птица,

птицата, която влюби се в човек.

© Кристина Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??