в памет на Петя Дубарова
Все повече вярвам на Нютон,
отколкото на някакви догми,
щом великаните и лилипутите
се вписват в нормални форми.
Не завиждам дори на властните,
щом искат да бъдат вечно такива!
В лиричната зона живее щастие,
което те прави и тебе щастлива.
Ако липсва буен насрещен вятър
в крилете на птици и машини--
нима гравитацията на Земята
щеше да бъде леснопреодолима?
Нима не е същото и с творците?
Все някой крак ще им подложи.
Нали и бялата врана е птица,
която полита с вятър възможен?
Но има души-крехки създания...
И сами затварят в себе си болката.
И мълчат.А ние:все забравяме колко
беззащитни са белите врани?
© Стойчо Станев Все права защищены