29 окт. 2022 г., 11:44

Третото стъпало нагоре 

  Поэзия » Любовная
206 4 9

ТРЕТОТО СТЪПАЛО НАГОРЕ

 

По различни пътеки вървяхме,

(Май сме пили мълчана вода.)

Буря сбра ни на сухо под стряха –

надалеч от шума и града.

 

Неизвестна магия и тайна

или нокът вълшебен на кос

са чертали маршрута навярно.

Но това е лиричен въпрос.

 

И настъпи мигът да говорим.

(А така ми се ще да мълчим.)

Любовта няма нужда от грохот,

а от топли и нежни очи,

 

от едничка милувка и ласка,

от внезапно признатия грях.

И от шепот, изронен до пясък.

Щях да бъда до теб. Но не бях.

 

Аз си тръгвам в дъжда. Неразбрана.

Силует – като струйчица дим.

Помоли ме да спра – ще остана.

И ако може – ще си простим.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??