Не беше стон,
нито болка,
не беше мимолетно чувство.
В началото не беше словото,
а любовта -
между двете начала Той и Тя.
Без да се съобразяват,
с безмолекулното пространство,
с нищото -
сляха се
и се роди Света.
... и края,
всъщност,
край нямаше -
само омраза,
застиваща в жилите.
Започна бавно да се промъква
между Нея и Него
и да поглъща бавно с наслада -
Света.
И се изкривиха пространствата,
и времето спря,
и трябваше да се започне
отначало.
© Jivka Koleva Все права защищены