Птица в небето
Лодка в морето
Танцуваща млада жена
Ти защо ги изгуби?
Небето заплака
и дъжд заваля,
птицата с вик отлетя
Морето се сгърчи
издигна голяма вълна
и лодката на сухия бряг запрати
Жената на празния дансинг
остана сама,
а после, после остаря.
© Румяна Щерева Все права защищены