3 июн. 2022 г., 16:59  

Трите стъпала на сбогуването 

  Поэзия » Любовная
253 5 7

ТРИТЕ СТЪПАЛА НА СБОГУВАНЕТО

 

Небесен сок в кръвта ми ври.

Но трудно е да се опише мракът?

Чертите на раздялата са три,

преминах две – а в третата се свлякох.

 

Познавам самотата до детайл –

до буквите във всяка къса сричка.

Едва ли съм заслужила медал –

единствено защото те обичам?

 

Не е геройство да останеш сам,

но после трябват сили – да се върнеш

в съвсем враждебен неприютен свят.

Където няма кой да те прегърне.

 

Простих на себе си, че съм вина –

която дълго може би ще носиш.

След мен нахлу безкрайна тишина –

родена с неудобните въпроси.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??