10 окт. 2024 г., 19:48  

Труден за обичане 

  Поэзия » Свободный стих
80 1 0

Крещя...

не чуваш, нали, за теб съм

празно ехо.

Мълча...

Не чуваш думите ми скрити

в шумна тишина,

но защо ли да стигнеш някъде 

по-далеч от повърхността.

Блъскам по съвестта ти...

сякаш да разбия себе си в стена,

а ти стоиш все така горд и самовлюбен,

както досега!

Излъгани очаквания...

празни обещания...

способен само на това!

Открито егоистичен,

малко даваш...повече взимаш...

такъв си - труден за обичане!

© Наталия Георгиева Все права защищены

Произведението е включено в:
  77 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??