Тука съм. Има ме. Още съм.
Движа се, дишам и осъзнавам.
Реален е животът, не е сън.
Кое и как да бъде, аз решавам.
Тука съм. За моя радост,
приветствувам всеки кадър жив.
Неизлечимо болна съм от младост,
макар сюжетът да е малко див.
Тука съм. Има ме и ми е хубаво.
Греят ръцете ми от ръкостискане.
Понякога съм ужасно глупава,
но се раздавам, ако ме искат.
Тука съм и се научих да виждам,
да дишам ароматите на живота.
Буйствата и лудостта да предвиждам,
мазолите си да броя след всяка кота.
Любовта все още е моя постеля,
четинеста и корава, но топли.
Ту е молитва, ту е повеля,
и като трънче от роза ме чопли.
Тука съм, има ме и не крия,
макар че допуснах и купчина грешки.
Спирам понякога, после виновно трия
и следвам играта, но никога като пешка...
© Диана Кънева Все права защищены