ТВОРЕЦЪТ
Творецът седеше на престола
и размишляваше.
/Писма от Земята – Марк Твен/
Творецът ми даде душа,
с нея да мога да чувствам,
в хората срещнах само лъжа,
в света – прекрасно изкуство.
Творецът ми даде и ум,
неразумен да бях си останал,
нежност събирам само в албум,
да дарявам – дали съм престанал?!
Творецът ми даде сърце,
с него любов да дарявам,
но то се превърна в перце,
пак в любовта дали ще повярвам?!
Творецът ми даде ръце,
топло с тях да прегръщам,
нарисува усмивка на мойто лице,
а аз в какво се превръщам?!
05.08.2015 г. Велин Иванов Гюргаков
© Велин Все права защищены