3 нояб. 2011 г., 10:20

Тя 

  Поэзия » Философская
492 0 4

Прилича на ято от птици политнали

над синьо-зелени, блестящи повърхности.

Прилича на приказки чудни небивали,

разказвани само на тези - повярвали.

 

Прилича на есенни листи отронени,

танцували с вятър немирник.

Прилича на притча в песен повтаряна,

запявана само от верен закрилник.

 

Прилича на мен, може би - фиала магнитна,

където откривам на душата си вятъра

и препускам с колесница на дните си.

Разказва не само на мене - повярвала.

 

© Мариола Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??