12 июл. 2009 г., 19:21

Тя, гордостта 

  Поэзия » Философская
1251 0 21

Тя, гордостта,

е лош съветник

и пречка да се примирим

със неизбежното и нежелано -

внезапно спираме на пътя,

без шанса пак да продължим!

 

Тя, гордостта,

е мост запален

между приятели добри -

забиваме кинжали-думи,

а после, раните си ближем

и загубите си броим!

 

Тя, гордостта,

е плащ, под който

душата ни уплашено трепти -

преглъща болки и обиди,

ридае, вместо да извика:

Ела!

     Прощавам ти!

                        Прости!

© Ваня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??