12.07.2009 г., 19:21 ч.

Тя, гордостта 

  Поезия » Философска
1246 0 21

Тя, гордостта,

е лош съветник

и пречка да се примирим

със неизбежното и нежелано -

внезапно спираме на пътя,

без шанса пак да продължим!

 

Тя, гордостта,

е мост запален

между приятели добри -

забиваме кинжали-думи,

а после, раните си ближем

и загубите си броим!

 

Тя, гордостта,

е плащ, под който

душата ни уплашено трепти -

преглъща болки и обиди,

ридае, вместо да извика:

Ела!

     Прощавам ти!

                        Прости!

© Ваня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??