11 янв. 2016 г., 12:09  

ТЯ ЗНАЕ 

  Поэзия » Философская
201 0 2

Въртим се, въртим се в един кръговрат –

все пак предвидимо живеем.

С деца подмладява се нашия свят,

докато ний бавно стареем.

 

Стареят телата, понесли на гръб

години щастливи и трудни.

Остават ни спомени. Всеки е скъп.

И вярваме в залези чудни.

 

Вярваме истински в своя живот –

че сме живели достойно,

че сме оставили в този свят плод

и ще си идем спокойно.

 

Върти ни животът и взема от нас,

а май ни предлага безвремие.

Но шепне душата тихо, без глас:

„Повярвай, очаква те премия!“

 

И вярваме в нея, защото все пак

тя винаги млада остава

и знае защо, за къде или как

животът през нас преминава.

10. 01. 2016 г.

Русе

 

© Румен Ченков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Нали в нея душата трябва да вярваме!
  • Много е важно как ще премине - емоционалния живот, дава импулс и копнеж към всичко красиво и изящно..., но и амортизира..., въпрос на самооценяване...
    Върти ни животът и взема от нас,
    а май ни предлага безвремие.
    Но шепне душата тихо, без глас:
    „Повярвай, очаква те премия!“
Предложения
: ??:??