1 июн. 2021 г., 11:37

Тъй стори ми се 

  Поэзия
527 9 9

- Сама ли си? - попита мракът.
- Не, как ти хрумна, 
имам си звезди...
Не виждаш - в шепите ми падат,
загубени във тъмното души.

 

- Ти сам ли си? - попитах мрака.
- Не, как ти хрумна,
имам си луна...
- Не знам, тъй стори ми се,
сякаш плачеш.

- Не, аз не мога, падна пак роса.
 

© Геновева Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??