26 авг. 2023 г., 21:50

Tъмнина 

  Поэзия
137 1 2


Беше ми тъмно
Даже във знойните,
слънчеви дни...
Беше ми тъмно
И беше студено...
Тръпки побиваха
моите мечти
Беше ми тъмно
И беше самотно
Студено...
Нямаше пламък
Нямаше слънце
Всичко бе спряло...
като във мъртви гори...
После се сетих, усетих...
Душата ми страда
Душата боли
Душата се мъчи
Болката... я души...
Свалих всички пердета
Всички цветове, в мен,
да нахлуят... ги пуснах
Отворих широко ,

широко очи
И вече... не ми пука
Кой, как,
ще ме прецени...
Важното е...
Вече не ми е тъмно

Цветно ми е дори...


Valentina Mitova
08/25/2023

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??