Убийствено е да живееш в свят,
където всекидневно те покръстват.
Забравил името си. На лъжите - брат.
И от мечти по-мъртъв да възкръсваш.
Убийствено е безлюбовно сам
да скиташ сред тълпи петролночужди.
Сред говора си да се сепваш ням
и да осъмваш себе си прокудил.
Убийствено е в тази тишина
сред лятна жега зима да съзираш.
Да бъдеш себе си единствено в съня,
но в будна кома все да се намираш.
Убийствено е да намериш път,
отвеждащ те в самото нищо.
Пред прага на усмихнатата смърт -
декоративен въглен в стихнало огнище...
© Младен Мисана Все права защищены
Желая ти най-хубавата възможна нова седмица: Мисана