И пак септември чука на вратата,
и пак е първият учебен ден.
Белязана с любов и трепет дата,
с очи горящи, с поглед устремен.
Усмивки, радост, трепет и вълнение,
изпълнили училищния двор.
В мечтите порив, сълзи, вдъхновение,
от устремен към знание простор.
Венци и музика, и ритуал,
предаван през годините с любов.
Звънец окичен, с меден глас запял
за хоризонт жадуван, чакан, нов.
Протегната ръка, усмивка, свян
и първи стъпки към заветен храм.
Един нестихващ, мил, жадуван блян
и устремен към знанието плам...
© Наташа Басарова Все права защищены