В градината с ухание на бели кринове
със пеперудени крила витаят спомени.
Изплували над хоризонта вечни джинове
в индиговия здрач на вечерта,
въртят се и танцуват, галопирайки
безкрайната мазурка на страстта.
Като запалени борини осияват
сълзите в пещерата на духа ми,
където минали докосват бъдни мигове,
тъй както сталагмити призовават сталактити,
за да се слеят в карста на сегашните.
Разпуснала коси, с ефирна риза,
по-сладка и опасна и от блудница,
пристъпва босоногата любов и влиза...
В градината със криновете чудни...
Една усмивка с аромат на кринове
избухва като фойерверк в тревата,
докато лъскам потъмняло златото
на дните си, в които бяхме двама...
Ще си ги вадя от витрината на паметта
понякога, за да ме галят като лято.
Ще си откъсна наръч кринове,
за да ги пръсна в опустялото си ложе,
в нозете ми разцъфнало подножие...
И след последния си дъх ще се надявам,
ще те очаквам върху облаци от кринове...
В косите ми уханен крин да бъде знакът,
че ще те чакам горе на небето.
© Диана Кънева Все права защищены