24 авг. 2023 г., 11:36  

Уж същата 

  Поэзия » Другая
461 8 9

Тя има само делниците – тесните,
по някой стих – душата да нахрани
и крехко като полъх равновесие,
крепящо се на думите: Жена ми.

 

Тя всъщност до изтръпване е ничия,
това отдавна и не я тормози.
И можеш да я видиш коленичила,
засажда ли в градината си рози.

 

От ноти и от думи е създадена,
сама почти се е опитомила,
а нощите ѝ време са – за крадене,
луна ѝ дава жизнената сила,

 

с която да е пак онази – същата
уж същата, но някак е до време...
В съседите е ключът ти – от къщата,
мен дяволът дойде, за да ме вземе...

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Тя ще поеме своя път едва сега.
Позакъсняла е, но още има време.
Една ненаобичана жена
се сеща да обича всъщност себе си...
Ще тръгне с поизтръпнали ръце ...
  492  10 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??