15 июл. 2020 г., 18:18

Уж всичко е по старому... 

  Поэзия » Любовная
656 2 4

 

По улиците пусти на квартала,
зад тънките панелени стени,
спомени шушукат остарели,
спомените за далечни дни.

Всичко е по старому, уж всичко,
блокове, градинки - тих пейзаж,
пясъчници, детските колички,
локвите по сивия паваж.

Всичко е по старому, уж всичко,
но няма ги онези две деца,
палави и по моряшки блузи,
да вървят с усмихнати лица!

После да се карат и сдобряват,
да се хванат мълком за ръце,
трепети душите им да галят,
свили си от обич колелце.

Всичко е по старому, уж всичко,
но скръбна е самотната луна,
празна е ръката ми, а стиска...
спомена за твойта топлина!

© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??