26 июл. 2023 г., 15:01

Уморена любов 

  Поэзия » Любовная, Философская
193 0 5

Най-тъжната любов се умори 

от вятъра, мъглите и дъжда. 

От хлад, неяснота и от сълзи,

превърнали я в истинска лъжа...

Ще иде вероятно в други хора,

които ще обичат със ръцете си

и няма да си казват, как не могат.

Ще следват своя порив на сърцето. 

А ние ще се крием във забвение 

и плачейки в ъглѝте на живота, 

ти сигурно ще си в стихотворения, 

аз - твоят назидателен урок...

Най-тъжната любов ни изгорѝ. 

В душите ни до гроб ще има сажди. 

Чернеят още бъдещите дни. 

От пепел знай, че огън се не ражда... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

24.07.2023

 

 

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??