Умирих се да те обичам.
Уморих се да те обичам,
виж, личи в погледа ми сега.
Уморих се след илюзии да тичам,
а в действителност да съм сама.
Уморих се всеки ден да чакам
две топли думи в едно кратко писмо.
Или пък горчиво да си поплача,
ако случайно то не е дошло.
Аз много за любовта си се борих,
толкова дълго, че вече отмалях.
Изглежда така ми е написано отгоре,
при мене никога да не остава тя.
Аз нямам сили вече да се боря,
виж, личи ми в погледа сега.
Не знам какво да те моля, Боже?
Оставям на тебе моята съдба!
© Пепа Деличева Все права защищены