11 апр. 2008 г., 13:43

Усещане... 

  Поэзия » Любовная
1293 0 60


 

                     Усещам...
                     късен полъх
                     от вятър...
                     оня,
                     който роши
                     косите,
                     нежно
                     с пръсти от облак
                     люлее
                     гърдите ми,
                     по рамото 
                     тича
                     и се скрива
                     в очите...
                     там,
                     притаен
                     във люляка,
                     чака
                     нечии устни
                     жадно
                     синева
                     да отпият,
                     а после...
                     във нощите тихи
                     страсти
                     греховни,
                     горещи
                     в кротък дъжд
                     от сълзи
                     да отмие...
                     и когато
                     тишината обичана
                     уморено
                     заспива,
                     броди по хълмове
                     тихо, на пръсти,
                     целува
                     дърветата,
                     с листата
                     танцува...
                     а реката потича
                     бистра,
                     красива
                     и в залив очакващ
                     с нежност
                     се влива...

© Магдалена Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??