Тъмни облаци надвиснаха
над града оживен.
Силен дъжд започна да вали
в този топъл майски ден.
По улиците, бързо опустели,
разхожда се едно дете.
С чадър в ръка хората вървели
и чудели се на това момче.
Защо ли усмихвало се то?
На този дъжд като из ведро.
Всеки бързал да се скрие,
защото бързо земята ще покрие.
Светъл лъч прониза тъмнината
и освети цялото градче.
Каква ли сила притежава
едно усмихнато дете?
© Сашо Все права защищены
едно усмихнато дете?