21.05.2010 г., 20:00 ч.

Усмивка 

  Поезия » Пейзажна
465 0 6

Тъмни облаци надвиснаха
над града оживен.
Силен дъжд започна да вали
в този топъл майски ден.

По улиците, бързо опустели,
разхожда се едно дете.
С чадър в ръка хората вървели
и чудели се на това момче.

Защо ли усмихвало се то?
На този дъжд като из ведро.
Всеки бързал да се скрие,
защото бързо земята ще покрие.

Светъл лъч прониза тъмнината
и освети цялото градче.
Каква ли сила притежава
едно усмихнато дете?

© Сашо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??