Недей да ме примамващ с усмивка.
Промяната отдавна ти личи.
Поучих се от твоята измяна.
Недей да ми говориш замълчи!
Недей да ме залъгваш с усмивка
от толкова обиди и лъжи.
Преливат моите сълзи,
кафето пак започна да горчи!
Недей да ме примамваш с усмивка,
в дните тъжни за утеха
си търсил спомен да звъни.
И само ако чувстваш - остани!
И как ще ме посрешнеш обич моя,
с очи, прибрали другите сълзи?
А радостта оставил си на прага
пред чуждите разтворени врати!
И как ще ме докоснеш, обич моя
Не свеждаш погледа дори.
Виновни чувства те тревожат...
Разказал си за моите мечти!
И как ще ме прегърнеш, обич моя,
с ръце протегнати встрани?
Със сърце преляло от омраза
и спомен, който те следи.
С какво ще те закрилям, обич моя,
косата ми подрязана и права.
Припомняйки отминалите дни,
от Онзи миг съм вече ослепяла!
Недей да ме примамваш с усмивка.
С годините си нещо проумях -
избликне ли щастлива обич... и омраза,
приижда мъка... и раздяла!
© Мария Николова Все права защищены