May 8, 2014, 11:20 PM  

Усмивка 

  Poetry » Love
1234 0 1

Недей да ме примамващ с усмивка.

Промяната отдавна ти личи.

Поучих се от твоята измяна.

Недей да ми говориш замълчи!

 

Недей да ме залъгваш с усмивка

от толкова обиди и лъжи.

Преливат моите сълзи,

кафето пак започна да горчи!

 

Недей да ме примамваш с усмивка,

в дните тъжни за утеха

си търсил спомен да звъни.

И само ако чувстваш - остани!

 

И как ще ме посрешнеш обич моя,

с очи, прибрали другите сълзи?

А радостта оставил си на прага

пред чуждите разтворени врати!  

 

И как ще ме докоснеш, обич моя

Не свеждаш погледа дори.

Виновни чувства те тревожат...

Разказал си за моите мечти!

 

И как ще ме прегърнеш, обич моя,

с ръце протегнати встрани?

Със сърце преляло от омраза

и спомен, който те следи.

 

С какво ще те закрилям, обич моя,

косата ми подрязана и права.

Припомняйки отминалите дни,

от Онзи миг съм вече ослепяла!

 

Недей да ме примамваш с усмивка.

С годините си нещо проумях -

избликне ли щастлива обич... и омраза,

приижда мъка... и раздяла!

© Мария Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??