5 июл. 2008 г., 08:06

Утре 

  Поэзия
707 0 10
Аз може утре да съм лист отбрулен
и може да се сгромолясам от небето
като звезда, блуждаеща високо
да търси друга като нея. 

Аз може да съм утре сняг през юли
и разтопени срещи да ме изстудяват.
Дълбоко в корените да се спусна -
от мене да класят житата.

Аз мога с вятъра облог да сторя,
че ще засвиря по-жестока песен -
тревите пожълтели в изнемога
ще падат като откоси наесен.

Аз може утре да съм лист посърнал,
отбрулен от печален кестен
и падайки надолу, ниско
земята свойта сила ще ми влее.

© Геновева Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??