21 авг. 2023 г., 15:52  

Утре ще ме тровят скръб и жал 

  Поэзия » Другая
200 3 4

Тъжен съм, свирачо! Погалѝ
струните. Разплаквай ги полека,
стар приятел тръгва си. Дали
като него верен е човека?
С мен тъга и радост поделил
тръгва си, а все ми е по-мил.

 

Тъжен съм, кръчмарю! Донесѝ
кана, две от руйното си вѝно,
с мен запей, певец и да не си,
болката да мине, да отмине.
Тръгвай, сбогом, стари друже мой,
Бог те чака с милост и покой.

 

И на лакти даже да пълзя,
и нозе да сплитам треперливи,
всяка моя мъничка сълза –
незабравка в божиите ниви.
Утре ще ме тровят скръб и жал,
днес за стар приятел ще съм пял...

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??