11 мар. 2016 г., 23:22

Утринна признателност 

  Поэзия » Любовная
804 0 2

botyo

 

 

По тръпките на бягащото време,

по стъпките на изгряващата светлина,

една тъга опитва се да вземе

началото ми на деня.

 

Как всичко преходно ще мине,

ще отшуми и тази красота,

която днес си няма име,

едва загатната във утринта.

 

И уморените ми клепки се усмихват

на предстояща ведрина,

тъгата искам да притихне,

че съм за малко на Света.

 

Ти тихо спиш и още ме сънуваш

как като вятъра играех с твоите коси,

как като млад умело се преструвах,

че безразлична си ми Ти.

 

Ти – моя Нежност и Любима,

Ти – моя чакаща Съдба,

отдавна зная твойто име

и благодаря ти за това.

 

 

© Бойко Беров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Колко хубаво!
  • Много нежно и приятно чувство...!!!
    "Ти тихо спиш и още ме сънуваш
    как като вятъра играех с твоите коси,
    как като млад умело се преструвах,
    че безразлична си ми Ти."
Предложения
: ??:??