1 июл. 2007 г., 19:53

Утрото... ПЛАМТЯЩО 

  Поэзия
576 0 2
 

Какво ли е да чувстваш под лъчите...

прилива на емоция отвъд копнежа...

заливаща душата с огнени вълни...

тези на падаща звезда...

                             под вечната дъга?


Да мечтая ли сега под звездните лъчи...

щом хоризонта ме зове с вечни цветове...

преливащи безкрай във Вселена мълчалива,

имаща за цел пъзели безбройни да създава...

           ... опиуми за мисълта човешка?


Това ли е света човешки...

от митове създаден?...

От изкривени идеали пресъздаден...

горделива точица в безкрая от лъжи...

  ... един труп, който отдавна смърди?


Да съхне кожата, простряна във безкрая...

нека съхне със скороста на светлината...

Човешка отдавна вече не е...

презряна от мисъл и фалшиви богове...

 ...  Отвъд страха няма други светове!!!


Не желая вече тъмни хоризонти...

Стига ми Сърцето туптящо...

пъзели в безкрая редящо...

в тишината плахо шептящо...

        ... водещо към утрото пламтящо!!!


И ако на вечността се облегна...

За теб всяка друга мисъл ще пренебрегна...

Дълго нозете с усилие тялото крепят...

очите днес... завинаги искат да заспят...

... и мига за теб ... СЕГА ДА СПРАТ


...

© Пламен Йовчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??