10 дек. 2009 г., 21:10

В диалог със себе си 

  Поэзия » Другая
397 0 4

Часът на истината.
Осъзнаваш свойта подлост.
О, не, не беше подлост –
само хитрост.
Ти искаше да те обичат много.
Това те караше да се извиваш.
Това и бе причината да страдаш,
но силата си пак от там почерпи.
С блестяща точност промени нещата.
Накъса истината на фрагменти
и взе един от тях – "Това ми стига
- си каза – да се справя със проблема."
Обаче – не. Светът ти го показа.
Не можеш с хитрост обич да си вземеш.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??