В Душата...
/И щастието и тъгата са в нас, и избора е наш.../
Днес в съня си
или след него...
в първата въздишка
или пък в тази...
един лек вятър...
затича се след мен
и отвори страниците
на онази книга,
която вярвах...
съм забравила...
много отдавна...
И тогава
в дъното на
на сърцето ми,
падна и ума ми...
прегърнати
от сълзите...
на най - тъжните
страници...
И само в първите
им няколко реда
прочетох това,
което не може
да се изтрие...
Написано е то
с онова мастило,
не просто с молив...
***
Но отново днес,
аз, миналото ми
и бъдещето...
вървят по своя
собствен път...
по нашия,
в онази книга
на душата...
която иска...
не да забрави,
а да се
освободи...,
за да може да
се наслади
на слънцето,
луната,
лъчите и звездите....
© Лили Вълчева Все права защищены