Mar 11, 2017, 6:56 PM

В Душата... 

  Poetry » Phylosophy
241 2 4

 

В Душата...

 

/И щастието и тъгата са в нас, и избора е наш.../

 

Днес в съня си

или след него...

в първата въздишка

или пък в тази...

един лек вятър...

затича се след мен

и отвори страниците

на онази книга,

която вярвах...

съм забравила...

много отдавна...

И тогава 

в дъното на

на сърцето ми,

падна и ума ми...

прегърнати

от сълзите...

на най - тъжните

страници...

И само в първите

им няколко реда

прочетох това,

което не може

да се изтрие...

Написано е то

с онова мастило,

не просто с молив...

***

Но отново днес,

аз, миналото ми

и бъдещето...

вървят по своя

собствен път...

по нашия, 

в онази книга

на душата...

която иска...

не да забрави,

а да се

освободи...,

за да може да

се наслади

на слънцето,

луната,

лъчите и звездите....

 

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви...!
  • Съгласна съм с теб, Лили. И да, изборът е наш. Поздрави!
  • Много силен стих, докосващ и подбуждащ към размисъл. Поставям в Любими.
  • Да, така е. От нас зависи към кой път ще поемем.И трябва много сила ,когато те тегли към самотата, но да избереш другото.Хубав и замислящ!
Random works
: ??:??