3 дек. 2016 г., 20:52

В дълбочината на зимата 

  Поэзия » Другая
275 2 3

Утрото е стих с много имена
и накланя везните към чудо.
В стъклата на мансардите се смеят 
зрънцата светлина за птици.

Пораснаха оградите от чувства.
Надничат през ключалката на думи.
Възкликва огледалото във локвите
от стъпките на нежна суета.

Любов пищи в ушите на комините.
Димът е само романтична дреха
на нашата свещена голота.
А сенките ни - белег по стената.

Почти разбрани, носим многоточия
от хилядите смърти на годините,
които подминават лудостта ни
и ни повтарят с всеки жив сезон.

Светлината не обича посвещения,
а аз и ти сме лек за ранените корени.
Аз, която събирам душата си
от твоите добри намерения!

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "събирам душата си
    от твоите добри намерения"
    Страхотно е! Харесах!
  • Изключителна образност!...
    Всеки стих е като прозорче към невероятния ти поетичен свят!...
    Благодаря за удоволствието!...
  • Много ми хареса!!!
Предложения
: ??:??