18 мая 2011 г., 22:47

В един-единствен миг 

  Поэзия » Другая
794 0 2

В единствен миг земята се отвори, приласка ме нежно,

не беше страшно, а неземно, като усмивка на кърмаче,

площадът, суматохата за дъх се лутаха в безбрежие,

небето просветля и чух от щастие как птици плачат.

 

А после – фойерверки с цвят на магма, луди и затичани,

небостъргачи от мечти с привкус на сладко от смокини

и дъжд, докоснал кожата ми, страстно, неприлично,

целувка първа, шепа сняг и огън полудял в камината…

 

Буря аромат в море от кървавочервени рози,

усмивката на мама, първата ваканция на село,

ангели със арфи – водят ме по светъл коловоз,

баба ме посреща, татко гали детското ми чело...

 

В един-единствен миг отпих от чудо непонятно,

животът ми и тук и Там на кадри заприижда,

а после – клапа, стоп, реалност безвъзвратна –

ръката ти в косите ми вместо: „Довиждане!”  

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "...небостъргачи от мечти..."
    Леле!
    Грабна ме.
  • Много сетивно. Усещането е за кинопреглед, в който кадрите въздействат на всички възприятия - направо 6-измерно кино - дали така се случва, наистина?
    Поздрав
Предложения
: ??:??