Това ли беше всичко? –
един художник промълвил,
когато погледнал платното,
обагрено от неговата кръв. –
Аз,
когато рисувах –
обичах,
а
тук
това е…
смърт…
– Не – обадил се смутен ценител –
това е
животът.
© Ангел Веселинов Все права защищены
Сърдечни поздрави и благодарности!