7 янв. 2024 г., 20:59

В голямото междучасие на живота 

  Поэзия » Философская
302 7 17

В ГОЛЯМОТО МЕЖДУЧАСИЕ НА ЖИВОТА

 

Сред тревите медоносни

пих ли бисерна вода?

Колко трънени въпроси

порят с шип из паметта.

 

Все за нещо беше рано,

а за друго – късно бе.

Имах триста люти рани,

а над мен – едно небе.

 

Бях прашинка, станах камък,

никому не завидях.

Не строих от въздух замък,

но щастливо ли живях?

 

Философски уж поглеждах,

равномерно дишах – в такт,

мъкнейки една надежда,

че нататък няма мрак.

 

Но каквото да ми кажеш,

тъй до днес и не разбрах –

толкова ли беше важно,

да си праведник – без грях,

 

да си тръгваш – с неохота,

без веднъж да си летял,

да се вкопчиш ли в живота,

да прегърнеш ли смъртта?

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??