31 авг. 2022 г., 13:53

В края на август 

  Поэзия » Другая
366 2 7

 

Отива си август, но Лятото - не .
То още се гони с небесни коне,
плете си венчета от жълти цветя,
рисува красив и усмихнат света.

А после си пее на птиче с гласа.
Вълшебства. Поръсва деня с чудеса.
И в мъничка капка звъни ли , звъни:
" Оставам при вас още двадесет дни!

Във вашите длани ще спя цяла нощ
да може в съня ви да грее разкош
от слънчево тяло и моя тих глас.
Оставам задъхано с нежност за вас!"

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??