15 сент. 2010 г., 22:09

В моята стая 

  Поэзия » Любовная
382 0 2

Те казваха, че просто ще ми мине,
ще видя други нечии очи,
и мигом твоя спомен ще отлитне
в далечни, несъществуващи земи.

Но болката погълна ме изцяло
и радвам се, че тъй горчиво беше,
защото е човешко да обичаш,
чудовищно бе само да те няма.

Успешно тръгна си от мен тогава,
не даде обяснение дори.
Изсипа сол във жива рана.
Е, онзи пламък вече не гори!

Резките с нож опитваш да прикриеш,
ала забравяш, че ме няма там.
И някой бързо искаш да откриеш,
да го накараш с теб да бъде сам.

Връхлиташ в празната ми стая
и чакаш да поседнеш върху стол,
но тоя шум не знам дали го чу накрая -
това бе последният ми стон.

© Цветелина Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??