11 июн. 2020 г., 18:02

В най-празната галерия 

  Поэзия » Другая
730 2 2

Онази бяла светлина, 
която ми изпрати порива
на някаква изневиделица, 
пътува към единствената сянка
на всичките ми опити
да ходя по ръба на сътворението,
когато губя глас, 
по-ниска от тревата
и имам само думи непознати.
Признавам,че се чувствам шантаво.
Изронената кукла на усмивките
ме гледа съзаклятнически.
Поставя ме до Мона Лиза
в най-празната галерия,
твърди, че няма водно конче, което да не види
единствената разлика-
Оите ми - очите й...
Загадъчно очакване, божествено доволство... 
Щом падне лъч през малкия прозорец, 
боята по настръхналата кожа
най-странния му огън ще прихване
и ехото на вечния художник
с най-живите ми мисли ще проходи.

 

 

 

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=lIvW4IBGNsE

 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "да ходя по ръба на сътворението,
    когато губя глас,
    по-ниска от тревата
    и имам само думи непознати."

    Най-трудно е да бродиш по ръба
    на границата между двата свята.
    Под крясъка да задържиш дъха
    докато най-накрая ти повярват...
  • Създаваш светове, чувствени...
Предложения
: ??:??