8 февр. 2022 г., 17:23

В невъзможността 

  Поэзия
198 0 3

Невръстния Мойсей от Теб избран,

над хладните води във кошче плува.

Непроменим е мъдрия небесен план,

невъзможността възможности рисува.

Избави чудно Божия определен слуга,

послание велико в сърцето му постави,

да изведе от робските окови в свобода,

народа си и угнетението да забрави.

Но бе избран за вечна по-далечна цел,

на търсещите истината да даде посока.

Дойде невръстния Исус докрай приел

да следва мисията с цената най-висока.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??